Кметовете на ГЕРБ с най-много пари

Първанов и Борисов говорят в един глас, скочиха червени

Кметовете на ГЕРБ с най-много пари | StandartNews.com

София. Кметовете на ГЕРБ са получили най-много пари за своите проекти. Това стана ясно от пълния списък на общините, взимащи средства по програмата на кабинета. Документът бе показан от червени депутати днес в парламента.

Според експерти териториалното разпределение на средствата показва, че общини с кметове на ГЕРБ получават 125 млн. Общо 350 млн. лева е бюджетът, който се полага на градоначалниците.

Днес лидерът на ГЕРБ се оплака в Казанлък, че негови градоначалници са пренебрегвани. Той написа писмо до финансовия министър Петър Чобанов и го покани да обясни на общинарите как за раздадени парите. По същото време и от АБВ заявиха, че кметовете на Перник и Попово - Росица Янакиева и Людмил Веселинов, също са били дискриминирани. От БСП определиха обвиненията на Бойко Борисов и Георги Първанов, че средствата са разпределени по партиен цвят като неоснователни. Попово получава 350 000 лева, а Перник 1,03 млн. лева, отсякоха избраници от левицата. И допълниха, че Първанов и Борисов говорят в един глас срещу правителството. "За четири години Борисов задуши почти цялата страна, като не даде и лев за развитие за регионите, с изключение на любимите му Бургас и София", написа във Фейсбук соцлидерът Сергей Станишев. И допълни: "Сега правителството дава 500 милиона за цяла България, а на него му се привижда наказателна акция. Време е да си избие от главата трайно настанилите се наказателни акции".

Лидерът на БСП подчерта, че редица градове с кметове на ГЕРБ получават милиони за развитие. "Варна - 4,5 млн. лв. за ремонт на Двореца на спорта и културата, 1,5 млн. лв. на Медицинския университет, за строителство на факултет по фармация, пари за интермодален комплекс и др. Бургас получава 5 млн. лв. за спорен комплекс. И Стара Загора ще има спортен център", отбеляза Станишев. Той уточни, че освен за два университета в София ще бъдат отделени 6 млн. лева за детски градини. "Ние не делим кметовете на наши и ваши. За нас е важно развитието на цяла България", заключи Станишев. "Срещите с кметовете са много важни, както за мен, така и за формиране на приоритетните дейности на правителството в регионите", написа финансовият министър Петър Чобанов в отговор на поканата на ГЕРБ за участие в срещата в Казанлък. И допълни, че е открит за диалог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай