Вторник,

Кметове от ДПС искат спешна среща с премиера

От: Рачо Рачев, сн. БНР -
A
A
A

Кметовете от ДПС на седемте общини в област Кърджали и председателите на местните съвети поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов, предаде БНР.

Поводът са обжалваните в Административния съд от областния управител Никола Чанев решения на пет общински съвета да повишат местните данъци и такси.

В своя позиция представителите на ДПС заявяват, че това е прецедент в национален мащаб, особено след призива на финансовия министър за корекция на налозите.

Кметовете цитират изказване на Владислав Горанов да не разчитат на държавата за финансиране на инфраструктурни проекти в населените места, а да вдигнат местните данъци, които са „изключително ниски“.

Кметовете и председателите на Общинските съвети попитаха чия политика изпълнява областният управител на Кърджали, това ли е отношението на правителството към районите със смесено население и кой има интерес да пречи на развитието на местните общини.

Пред БНР областният управител Никола Чанев каза: „Ако действията ми защитават интересите на местните жители, да, виновен съм“.

Мотивът за обжалване на приетите в края на декември по-високи данъци е липсата на яснота как ще се използват събраните пари и това, че новите налози не отговарят на качеството на предоставяната услуга.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички