Четвъртък,

Кметове от ДПС искат спешна среща с премиера

От: Рачо Рачев, сн. БНР -
927
Кметове от ДПС искат спешна среща с премиера
A
A
A

Кметовете от ДПС на седемте общини в област Кърджали и председателите на местните съвети поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов, предаде БНР.

Поводът са обжалваните в Административния съд от областния управител Никола Чанев решения на пет общински съвета да повишат местните данъци и такси.

В своя позиция представителите на ДПС заявяват, че това е прецедент в национален мащаб, особено след призива на финансовия министър за корекция на налозите.

Кметовете цитират изказване на Владислав Горанов да не разчитат на държавата за финансиране на инфраструктурни проекти в населените места, а да вдигнат местните данъци, които са „изключително ниски“.

Кметовете и председателите на Общинските съвети попитаха чия политика изпълнява областният управител на Кърджали, това ли е отношението на правителството към районите със смесено население и кой има интерес да пречи на развитието на местните общини.

Пред БНР областният управител Никола Чанев каза: „Ако действията ми защитават интересите на местните жители, да, виновен съм“.

Мотивът за обжалване на приетите в края на декември по-високи данъци е липсата на яснота как ще се използват събраните пари и това, че новите налози не отговарят на качеството на предоставяната услуга.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички