Ключови думи на Борисов! Ще има ли избори

Лидерът на ГЕРБ с горещ коментар по темата

Ключови думи на Борисов! Ще има ли избори | StandartNews.com

Първи горещ коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с Възраждане.

От „Възраждане” вече неколкократно заявиха, че няма да помогнат с гласовете си на друга партия да състави кабинет, без значение коя е. Това заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Днес беше важно да изберем председател на парламента. 

Ако коалицията ПП-ДБ продължават да отказват правителство на ГЕРБ, накрая пак ще сме на избори. Няма да сме на избори, ако те подкрепят нас от първия мандат, заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Днес в 13 часа се събират групи по финанси и икономика, каза още той.

Виждате каква още омраза има между другите партии. ПП-ДБ видях, че могат да си говорят само с нас. Имаме да говорим по правосъдие, икономика, финанси, добави той.

С "Възраждане" досега говорихме за земеделието. При едно такова голямо мнозинство имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, правосъдие, финанси, по това, което Нинова е внесла като законопроект, разкри още Борисов.  

Президентът Радев е президент на България. Той трябва да има интерес да има редовно правителство. Затова очаквам да се отнесе добросъвестно към този въпрос, заяви още Борисов. 

Механизъм за контрол и разследване на главния прокурор трябва да има, каквото и да е неговото име, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

"Знам на какво мога да разчитам на "Възраждане", на ППДБ, на ДПС, на Нинова. Трябва да се изчерпат опциите между първите две партии", каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай