Ключова новина за Радев. Решението за Гешев

Говори вицепрезидентът

Ключова новина за Радев. Решението за Гешев | StandartNews.com

Все още се чака решението на президента - да издаде указ за предсрочното отстраняване на Иван Гешев като главен прокурор. 

В коментар вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че президентът ще издаде указа за освобождаването на Гешев, след като се запознае с всички аргументи.

Според нея споровете около институцията и личността на главния прокурор няма да се успокоят, докато не бъде направена цялостната съдебна реформа.

"Това ще реши единствено и само президентът. Това, което аз мога да ви уверя, е следното – че нито натиск, нито емоции ще му повлияят. Трябва да се видят много сериозно аргументите, които ние вчера получихме от Висшия съдебен съвет, да се преценят от неговия правен и юридически съвет, за да може действително позицията на президента да бъде достатъчно аргументирана, така както впрочем тя беше достатъчно аргументирана когато назначаваше господин Гешев. Така че нека да изчакаме решението на Конституционния съд. Аз винаги съм казвала, че трябва да има фактическо разделение на властите, но както виждате и с поведението на господин Гешев тези дни, струва ми се, че става въпрос за една предизвестена интрига", заяви Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай