Тайните падат. Борисов с изненада за кмет на София (СНИМКИ)

Лидерът на ГЕРБ избира между трима

Тайните падат. Борисов с изненада за кмет на София (СНИМКИ) | StandartNews.com

Кълбото с тайните в ГЕРБ се разплета. Докато цяла България празнуваше Деня на независимостта си, Изпълнителната комисия на ГЕРБ имаше тежък работен ден. От десетките имена, предложени на Борисов за кандидат-кмет на София, днес останали само три. Това твърдят източници от партията, цитирани от БЛИЦ.

Бойко Борисов ще избира между Петър Иванов от "Гугъл България", Любомир Минчев от "Телелинк" и сегашния шеф на Столичния общински съвет - Георги Георгиев.

Сред ключовите фигури в партията на Борисов, цитирани от Novini.bg, надделява мнението, че следващият кмет на София трябва да е силен човек от IT-сектора, който да влезе в пряк сблъсък с кандидата на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

Петър Иванов, Снимка: Microsoft

Бившият премиер е направил ексцентричното предложение ГЕРБ отново да издигне жена за кмет на столицата, като противопостави известна с пиперливия си характер журналистка от големия екран срещу атрактивната Ваня Григорова.

Любомир Минчев, Снимка: ФБ/ Телелинк

В същото време стана ясно, че Бойко Борисов ще се погрижи за дългогодишния си кмет Йорданка Фандъкова. Тя щяла да бъде в листата за евроизборите на ГЕРБ през следващата година, твърдят източници от централата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай