Клакьорите на Радев плюха по репортери /ОБНОВЕНА/

Пет часа вече агитката на Румен Радев дюдюка на площада пред „Дондуков” 2

Клакьорите на Радев плюха по репортери /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

По пътя си към "Орлов мост" част от протестиращите срещу властта се проявиха като пълни гамени, като наплюха репортер на БНТ.

"Това са част от рисковете на рпрофесията. Очевидно и след 30 години някои видове емоционалности на хората не са се променили", каза хладнокръвно той. 

В схватка с полицията влязоха клакьорите на Радев, минути след края на изявлението на Борисов. Той слезе пред сградата на МС, където се бяха събрали хиляди привърженици на ГЕРБ на контрапротест. Привържениците на Радев бяха пред входа на „Дондуков” 2. Полицаите, които са без палки и оръжие, светкавично заградиха групата на Радевите привърженици и настана леко сбутване.

ВИЖ ОЩЕ: Божков дирижира от Дубай клакьорите на Радев

Пет часа вече агитката на Румен Радев дюдюка на площада пред „Дондуков” 2.  Протестиращи за втора поредна вечер се събраха пред Президентството, за да искат оставка на кабинета. Те започнаха да идват пред сградата около 15.00 ч. Радевата агитка пак се обяви против прокуратурата и главния прокурор, защото разследват съветниците на Радев за шпионаж и търговия с влияние.

Протестът отново събра БСП, Да, България, ДСБ, хора на Мая Манолова и ред други опозиционери. Малко преди 18.30 президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова слязоха отново при протестиращите.

"Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, затова трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни", заяви Радев. Той не каза нито дума за историческото влизане на България в чакалнята на еврозоната, а продължи с разделителните линии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай