Кисьов се отказа от листата на ГЕРБ и СДС

До 3 дни СДС дава на ГЕРБ новите имена

Кисьов се отказа от листата на ГЕРБ и СДС | StandartNews.com

Владимир Кисьов, бивш председател на СОС и първи главен преговарящ на България с ЕС, се отказва от участие в евроизборите. Това съобщи лидерът на СДС Румен Христов след заседанието на Националния съвет на сините в Ловеч. Кисьов бе най-споменаваното име за син политик в листата на ГЕРБ, след като двете партии се разбраха да се явят заедно на изборите. Бившият председател на сините Божидар Лукарски обаче изригна срещу това с пост във фейсбук.

В срок от три дни СДС ще даде на ГЕРБ имената си за общата евролиста, стана ясно след съвета в Ловеч. Той даде мандат на председателя на партията Румен Христов да финализира преговорите с ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите европейски избори на 26 май.

Сините решиха да съкратят срока за постъпване на номинации, гласуван на предишния НС на 15 март. Номинации за кандидати на СДС за европейските избори ще се приемат в централата на партията до вторник, 26 март /11.00 ч./, за да може в четвъртък, при финалните преговори с ГЕРБ, да бъдат предложени окончателните имена, съобщи Христов.
 

"Аз мисля, че направихме една стъпка в правилна посока от гледна точка на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния вот, който е около Европейската народна партия. За нас тя е изключително стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем заедно на евроизборите", каза пред журналисти Румен Христов, предаде БТА. Той уточни, че споразумението е само за европейските избори. Целта, която си поставят с ГЕРБ, е да постигнат осем депутатски места. По думите на Христов в листата ще има двама кандидати от СДС, като единият ще е на избираема позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай