Кирил Петков Петков и Асен Василев правят виртуална партия

"Продължаваме промяната" с учредителен конгрес утре

Кирил Петков Петков и Асен Василев правят виртуална партия | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" става партия. Но не каква да е, а виртуална. Тя ще се развива основно в интернет, структурите й ще са онлайн и ще заседават модерно - в дигиталния облак. За набиране на нови членове все пак по места ще има "аналогови" регионални офиси с местни координатори.

Учредителното събрание ще се състои утре (18 април 2022 г.) и коренно ще се отличава от партийните конгреси, с които сме свикнали.То започва в 17 ч., ще бъде вечерно и ще се състои в зала "България" на Пловдивския панаир. Критици на начинанието видяха знак в избора на територия.

Панаирът под тепетата е собственост на заклетия враг на вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова Георги Гергов. Но организаторите на събитието отричат. Първо Кирил Петков и Асен Василев не искали конгресът да е в София като на останалите партии. Второ - в събота сутринта Петков излита от Пловдив за Битоля, където с вицепрезидента Илияна Йотова и бившия македонски премиер Люпчо Георгиевски ще открие новия офис на българския културен център “Иван Михайлов”.

Двама съпредседатели ще има новата партия - Кирил Петков и Асен Василев. Не се очаква те да имат заместници.

Възстановяване на свободата на словото и връщане на доверието на гражданите в институциите са основните принципи на новата партия, гласи учредителната й декларация. "Продължаваме промяната" ще се бори за върховенство на закона, равенство на гражданите пред закона, независима съдебна власт, зачитане на основните права на човека.

Мотото на кабинета "Кирил Петков" - нулева толерантност към корупцията, остава главна цел на партията. Тя ще се ръководи оперативно от изпълнително бюро с не повече от 15 членове. В Националния съвет на ПП ще влизат всички депутати и министри от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай