Кирил Петков: Не майбаси, а предприемачи по пътищата

Време е да си свършим работата, каза Кирил Петков

Кирил Петков: Не майбаси, а предприемачи по пътищата | StandartNews.com

Време е за всички нас да си свършим работата. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в първата си реч от парламентарната трибуна.

"Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ - горд народ с велика история, който се намира  на най-красивото кътче на земята”, каза Петков. И допълни: „За съжаление прекалено дълго време народните представители преди нас не са с свършили добре работата. Затова България е изправена пред огромни предизвикателства".

Два милиона българи са извън България. На всеки площад хората ни казваха: моля ви, върнете ни младите обратно. Тези думи бяха изречени през сълзи от възрастни хора, които нямат пари, каза Петков.

Хората в Силистра чакат от 30 години на имат мост на Дунав. Хората от Видин чакат пътя Враца-Видин. Какво да кажем за митичния тунел под Шипка, връзката между Севера и Юга остава мечта за хората от Габрово. Какво да кажем за цяла северна България, която чака магистрала Хемус, възмути се Петков. И попита: "Как сме стигнали дотук. Къде са били народните представители, които е трябвало да решават проблемите?"

Отговорът се крие в няколко думи - алчност, егоизъм и нехайство, не на всички, но на много от тях, категоричен бе Кирил Петков.

По разбитите ни пътища се разминават майбаси, ролсройси, но не и предприемачи. Хора, които харчат нашите данъци, все едно са им бащиния. Това трябва да спре днес, отсече Петков.

Нека всеки един от нас като народен представител да каже - искам да бъда част от промяната, ще ги решим тези проблеми. Всички заедно да заявим - време е за нулева толерантност към корупцията. Време е за истинско правосъдие в България, където никой не се чувства безнаказан", каза още Кирил Петков.

Време е да превъзмогнем личното си его и да работим заедно. Време е за просперираща България, активен член на ЕС, която  да дава конструктивни позиции.

Време е България да е лидер в региона, време е за България където младите се връщат обратно, където възрастните хора има достойни старини, обобщи лидерът на "Продължаваме промяната".

 

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай