Кирил Петков хвърли в смут страната! С това обещание

Кой ще управлява държавата скоро

Кирил Петков хвърли в смут страната! С това обещание | StandartNews.com

БНБ каза ясно, че фискалният ни баланс (имаше предвид фискалният резерв) в момента е на едно от най-високите си нива за последните 30 години. Цялата тази криза, че държавата фалира и че курсът лев-евро е под риск, беше наистина една фалшива новина. Това коментира пред Нова телевизия Кирил Петков от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България”.

„Ако сравним януари 2022 г. и този януари, ще видим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на ДДС, отколкото в момента е събрано. Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати”, е неговият коментар.

Петков се похвали, че те знаят как да съберат ДДС и как всички фирми да имат равно начало пред НАП.

„След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите”, посочи той.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” обясни, че предпочита данъците да не бъдат повишавани. „Просто НАП да си върши работата, това е съвсем възможно, доказали сме го. И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на -2,9% дефицит”, допълни Петков.

Според Петков предстоящите избори са „малко по-различни”.

„Със сигурност ще бъдем първи. И със сигурност ще има правителство. Ще предложим правителство с позитивна политика", обеща Петков

 Искам да видя коя партия не би се съгласила да подкрепи такава програма”, допълни съпредседателят на ПП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай