Кирил Петков каза ще става ли премиер

Ще изберем най-квалифицирания, каза политикът

Кирил Петков каза ще става ли премиер | StandartNews.com

Готов съм да поема отговорността да стана премиер, но идеята е всички партии, които споделяме общи ценности, да седнем на една маса и да изберем този, който е най-квалифициран и най-подходящ. Това заяви Кирил Петков, който влезе в изборната надпревара с партията си "Продължаваме промяната", пред Нова тв.

Той обясни, че с Има такъв народ не се говори засега за предизборно споразумение, каквото е уговорено с ДБ и ИБГНИ, защото имало различия - от ПП например не държали непременвно бюджетът да е на плюс, както в партията на Слави. 

Петков каза, че в партията има хора, които може да се използват като мост. Той посочи, че е в много добри отношения с Мика Зайкова, с която и тази сутрин са си писали и му е пожелала хубав ден. "Тя е много добра в социалната сфера", посочи Кирил Петков. 

Петков обясни, че пенсиите се актуализират с инфлацията, сега те имали много висок скок и идеята им е да не ги свалят догодина. Данъците не трябва да се пипат. 

За канадското си гражданство  Петков обясни, че актовете, които е подписвал като министър, не подлежат на съмнение според магистратите. До края на седмицата ще предоставя всички документи, че съм се отказал от гражданството на 21 април, каза политикът.

Процедурата трае между 4 и 8 месеца, тя е започнала на 21 април и е завършила на 20 август. Важно е какво решава българската държава. Ако тя реши, че съм бил канадски гражданин - ще се разочаровам. Защото това означава, че всички бг граждани, които решат да се върнат в България и да работят за промяната, може би нямат шанс, каза още Кирил Петков. 

На въпрос дали ПП е готова да бъде в опозиция Петков каза: Ако избирателят каже, че трябва да почакаме още, ще почакаме. Но отбора, който стартираме - всички са много мотивирани.

За тегленето на новия дълг от 500 млн. лева: Дълговете са лошо, ако се вземат в страна с корупция. Ако обаче не е така и парите се разпределят правилно - това е добре, каза още Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай