Кирил Петков финансов министър. Ще мине ли?

Демократична България си направи устата за третия мандат

Кирил Петков финансов министър. Ще мине ли? | StandartNews.com

Кирил Петков финансов министър. Ще мине ли? Това е въпросът, който останалата вече тройна коалиция за властта си задава по време на преговорите за кабинета „Асен Василев”. Съставът ще е ясен вторник – сряда, съобщи шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Не виждам проблем Кирил Петков да е министър на финансите. Но става въпрос, че 121 депутати не трябва да видят проблем в това, коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на Демократична България.

Той не отговори дали на отцепилите се от ИТН депутати ще бъдат предоставени 4-те ведомства, които бившата им партия оглавяваше в кабинета на Кирил Петков. Но подчерта:  "Моето мнение е, че ако те могат да излъчат достатъчно кадърни министри, които могат да свършат определена работа и да постигнат определени резултати до края на годината, тази опция е отворена”.

В понеделник има Национален съвет на „Зелено движение”, посочи депутатът. Една от темите ще са имената в кабинета с мандат на ПП. Преди това за тях ще разговарят в рамките на коалицията ДБ.

 „Логично е да се случи отново номинацията Борислав Сандов като вицепремиер и министър на околната среда и водите. Но не трябва да изпреварваме събитията”, каза Панев.

Демократична България е готова за третия мандат и го иска. "Ако ни бъде връчен мандат в този парламент и виждаме шанс да се реализира правителство, което обаче да може да свърши определена работа в полза на България, очевидно ще трябва да се потрудим за третия мандат", коментира депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай