Сряда,

Кирил Добрев с ключов коментар за БСП

От: Агенция Стандарт -
1306
Кирил Добрев с ключов коментар за БСП
A
A
A

Ако подкрепата за Украйна не мине в парламента, ДБ ще напусне коалицията. Ако случайно се случи нещо със С. Македония, въпреки че политическите лидери дават други настройки, ИТН ще напусне коалицията.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ Кирил Добрев.

По думите му БСП ще стои в парламента и министерските си кресла и тогава, когато министър-председателят е подал оставка.

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Някои от мотивите за отстраняването на Добрев тогава бяха "открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията". 

„Много ми липсва партийния живот. Това бяха последните 30 г. от живота ми. Още като ме изключиха знаех защо го правят, за да може да има някакво спокойствие в редиците на БСП. На БСП и предстоеше участие във властта, сега то се реализира. На това ръководство не му беше необходимо критика отвътре. В момента тя е сведена до минимум“, заяви той.

Добрев добави, че е изключен от партията за срок една година и след като този срок изтече, може да подаде документи и отново да стане член на БСП.

Трусовете в коалицията

„В началото на кампанията (б.р. на „Продължаваме промяната“ за парламентарните избори) леко се поувлякох, защото ентусиазмът, който струеше от страна на Петков и Асенов, такъв младежки, с който ще направим „А“ отборът на страната, всички сме един екип, звучеше страхотно“, заяви Кирил Добрев.

Според него няколко месеца по-късно виждаме, че министрите не са просто „А“ отбор, а феодали с феодални владения.

„Дори започнаха да се карат помежду си, а премиерът излизаше да ги разтървава. Факт е, че за тези 100 дни най-много върви кадровата реформа – едни партийни кадри бяха сменени с други“, добави Добрев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички