Вторник,

Хвърлиха върху "Възраждане" вината за решетките в парламента

От: СТАНДАРТ -
1724
Хвърлиха върху "Възраждане" вината за решетките в парламента
A
A
A

Вината за решетките в парламента бе хвърлена върху "Възраждане".

Вътрешните тежки метални врати са монтирани по искане НСО, съобщи председателят на НС Никола Минчев пред журналисти в кулоарите на НС.

Той обясни, че не си спомня чие е решението за монтиране на решетките, но повод са протестите на „Възраждане” през януари тази година, когато протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата.

„Не си спомням да съм подписвал, но ще погледна, за да ви уверя, дали съм точно аз”, каза още Минчев и увери, че са спазени всички процедури при монтажа на решетките, тъй като Народното събрание е паметник на културата.

„За сигурността се доверяваме на експертите. По повод сигурността имаме и други предложения, но не всички можем да приемем, защото все пак трябва да запазим и облика и духа на сградата”, допълни Минчев.

„Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание да бъде постоянно оградено с метални преграждения“, заяви по-рано днес в декларация от името на парламентарната група на „Възраждане" Елена Гунчева.

От пресцентъра на НСО потвърдиха пред bTV, че решетките са монтирани по тяхно предложение и добавиха, че тази препоръка е дългогодишна. Същите метални решетки има и на входовете на бившия партиен дом, където заседава за кратко в края на мандата си 44-ото НС. Последните са монтирани през декември 2019 г. на входа на сградата откъм Ларгото.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички