Христо Иванов заговори за смяна на министри

Той коментира и проекта за промени в Конституцията

Христо Иванов заговори за смяна на министри | StandartNews.com

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов допусна, че при ротацията на министър-председателите, ще има и смяна на министри. Той беше питан по темата, след като през седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за това, че е недоволен от цели сектори и на много министри дори имената им не се знаят.

"Рано е да се правят крайни оценки за работата на едни или други министри", каза Иванов в интервю за БНР. Той посочи, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ имат достатъчно гласове, за да наложат свой състав на правителството. "Където някой не си върши работата, ще се подобрява. Но няма нужда да търсим в това твърде големи драми", посочи той.

Иванов коментира и проекта за промени в Конституцията, който в петък парламентът пусна по бавната писта. "За" гласуваха 161 депутати и затова проектът ще бъде разгледан отново през декември. Лидерът на ДБ смята, че е недобросъвестно да се обобщава, че проектът е бил засипан от критики.

"Огромната част от становищата приемат целите на реформата, могат да имат забележки по някои аспекти", посочи той. Според него повечето от критиките към правосъдната реформа не са по същество, а в конструктивната си част са свързани с приемане на целите. "От тая гледна точка не е коректно да се каже, че има много критики", смята Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов благодари на ДПС за подкрепата на промените в законодателството, свързани със съдебната реформа, като изтъкна,че по-важното от това кой подкрепя измененията в законите е това, което пише в тях.

"Аз нямам никакъв проблем с това, че за нашите приоритети за структурна промяна в прокуратурата, за които сме се борили десетилетия, намираме гласове и благодарим за това", каза той.

"Всички досегашни опити [за реформа] не успяха и доведоха страната до безпрецедентна криза в ситуация на война. Днес имаме мнозинство, което прави нещата, за които сме се борили десетилетия. Най-нормално е да отчетем ролята на онези полинически сили, които проявиха мъдрост да се включат в това за разлика от други, които опитаха да се легитимират като борещи се за промяна и реформа, а се занимават с политиканстване", заяви Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай