Христо Иванов с ключови думи за сглобката

Той коментира срещите между двете формации

Христо Иванов с ключови думи за сглобката | StandartNews.com

Не виждам проблем да има писмено фиксиране на взаимните ангажименти, каза пред журналисти в кулоарите на парламента Христо Иванов от "Продължаваме промяната-Демократична България" относно коалиционно споразумение с ГЕРБ- СДС. Темата за такъв документ беше повдигната от колегите от ГЕРБ, посочи той, предаде БТА. 

Иванов смята, че срещите между двете формации могат да бъдат елемент от координационен механизъм, като заяви, че се надява това да се случи. 

На въпрос дали са в сила седемте условия към ГЕРБ-СДС, Иванов заяви, че темите произхождат от договорки, постигнати при оформянето на формулата на кабинет. По думите му в този смисъл седемте теми са в сила от самото начало, а не от миналата седмица. Иванов отбеляза, че дискусията по тях продължава. 

Смятаме, че тези теми са от фундаментално значение какъв е характерът на това управление, заяви той. 

Попитан дали вижда желанието на ГЕРБ да дискутира тези седем теми, Иванов посочи, че вижда възможност за разговор и разбирателство по тях. Когато имаме обща законодателна програма, ние трябва заедно да изработваме и гласуваме законопроекти по нея, заяви той и добави: „Когато сме се разбрали преди стартиране на процедури за попълване на регулатори и контролни органи, трябва да си спазим уговорката. Когато сме се разбрали да правим конституционна реформа, трябва да обсъдим конкретна пътна карта.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай