Христо Иванов отговори на Петков. Обиден ли е за меките китки?

Защо Демократична България иска третия мандат

Христо Иванов отговори на Петков. Обиден ли е за меките китки? | StandartNews.com

Христо Иванов коментира оценката на премиера в оставка Кирил Петков за „меките диалогични китки”, написана и изтрита във Фейсбук в петък вечерта, след като ПП върна неизпълнен мандата за кабинет. Тогава Петков обяви в социалната мрежа: "Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки”.

ВИЖ ОЩЕ: Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави?

"Демократична България", която очаква да получи третия мандат, след като ГЕРБ върне втория, многократно заяви, че има готовност за разговори със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Час и половина след публикуването на постинга във Фейсбук Кирил Петков го редактира като махна частта с меките китки.

Демократична България не е обидена от фразата „меки диалогични китки“, защото „България е по-голяма от всички нас“, коментира тази вечер Христо Иванов в предаването „120 минути” на бТВ.

„Ако отидем на избори и тези избори отново не дадат отговор на въпроса как ще се управлява страната, ще влезем в една абсолютно трайна и непредсказуема спирала на дестабилизация“, коментира още Христо Иванов в отговор на въпроса защо политическата формация ще опита да сформира кабинет, ако получи третия мандат.

„Ако ни бъде даден третият мандат, ние трябва да предложим форма и трябва да опитаме да го да го реализираме, защото виждаме определени възможности. Тези възможности са свързани с рискове, но нека да разберем, че няма в тази ситуация, в която се намираме, добри опции“, коментира Иванов.

ГЕРБ може да се окажат първа политическа сила при вот наесен, но нямат партньори, обяви зам.-председателят на ДБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай