Христо Иванов каза какво очакват от ГЕРБ, има ли разрив

Искаме ясен механизъм, с колегите от ГЕРБ всяка седмица да се сяда и да се обсъжда

Христо Иванов каза какво очакват от ГЕРБ, има ли разрив | StandartNews.com

Спазване на поетите ангажименти - това очакват от "Продължаваме промяната-Демократична България" от партньора си в управлението на страната ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от думите на един от лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов пред Нова телевизия.

Очакваме да се спазват нещата от прочетената от акад. Николай Денков и Мария Габриел декларация, уточни Иванов.

По думите му в момента това е единствената конфигурация, която може да управлява. Ние не искаме да решаваме кадрови въпроси, а поставяме 7 точки, свързани с политики. ГЕРБ имат претенции и това е разбираемо и нормално, но трябва да има ясен формат за обсъждането на тези претенции. Трябва да има разбиране, че няма как страната да продължи както досега. Трябва всички да разберем - от лидерите до местната структура, че не може вече така. Трябва да покажем как я променяме страната, как я реформираме, каза още лидерът на "Да, България".

"Искаме ясен механизъм при който с колегите от ГЕРБ всяка седмица да се сяда и да се обсъжда", категоричен е Иванов.

Според Иванов трябва да се създаде механизъм, за да се промени изцяло кадровата политика в страната. "Въпросът не е кой, а как. Поставяме принципни въпроси от най-широк обществен интерес и без решаването им няма как - има един хубав английски лаф, че "играта не си струва срещата". Нашата категоричност не е да хвърлим картите, а да променим страната конструктивно и разумно. Няма да стане по старому", обясни той.

Търсим платформа за съгласие, която трябва да обедини всички обществени сегменти. Трябва да се съгласим върху един общ проект, които да обедини всички за съдебната реформа. Моята грижа е да се случи съдебната реформа, нямаме право да не опитаме и това е нашата отговорност", каза той.

Иванов заяви, че тяхната номинация за кмет на София ще бъде обявена в понеделник. Кандидатът ни е един съвестен и опитен мениджър, открехна завесата той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай