Христо Иванов каза ще получи ли мандат за кабинет

Номинацията пък на министър-председател трябвало да дойде от "Продължаваме промяната"

Христо Иванов каза ще получи ли мандат за кабинет | StandartNews.com

След консултация с президента Румен Радев съпредседателят на "Да България" Христо Иванов коментира, че президентът ще извърши пълен цикъл ок консултации. По думите му от ДБ са готови да съдействат за съставяне но нов кабинет, но заяви, че не са готови с имена на министър-председател и министри. "Това е колективна игра", каза Иванов пред медиите. 

Той допълни още, че ако ДБ получи третият мандат ще бъде в ролята на посредник и ще търси допирни точки. "Ще преговаряме с досегашните партньори в управлението", каза още той. По думите му от ДБ ще се опитат да възстановят връзките с досеташните партньори в управлението, но ще държат на страна ГЕРБ и ДПС. Въпреки сериозните си идеологически различия с БСП от ДБ са готови да се коалират отново, заради "тежкото състояние на страната". 

Номинацията пък на министър-председател трябвало да дойде от "Продължаваме промяната", смята Иванов. Според него отиването на избори ще доведе и до правенето на големи компромиси. По отношение на информацията дали е имало среща в едно от посолствата в София, в която са обсъждани имена за нов премиер, Иванов отрече да е имало такава среща. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай