Хр. Иванов с нови внушения за кабинета на ИТН: Целувка на смъртта

Иска правителство на дълбоката промяна

Хр. Иванов с нови внушения за кабинета на ИТН: Целувка на смъртта | StandartNews.com

Христо Иванов продължи с внушенията си, че кабинет без неговото и на останалите т.нар. партии на протеста участие не е добър вариант за страната.

Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта, каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в интервю за БНР. „То ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства”, коментира още Иванов.

Много хора имат интерес да сведат разговора до интрижки за постове, заяви Христо Иванов. И декларира: „Не искаме нито порции, нито постове.“.

„Аритметиката е ясна. Правителство в рамките на тези три формации (ИТН, ДБ и ИСМВ - бел. ред.) не може да събере достатъчна подкрепа за пълноценно мнозинство. От наша гледна точка е важно да има управление, но то да бъде управление на дълбоката промяна.“, каза още съпредседателят на ДБ.

За да подкрепи ДБ предложения от ИТН кабинет, трябва да види "минимум шанс това управление да свърши някаква работа“, допълни той.

Когато се събере парламентът, ДБ ще покани ПГ на ИТН на публична дискусия по ключови теми и задачи, уточни Христо Иванов.

Запитан ако парламентарната рулетка се завърти и третият мандат бъде връчен на ДБ Христо Иванов поясни: „Нямаме готово правителство. Изобщо не е воден такъв разговор. В момента нашият фокус е върху първия мандат.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай