Хората на Костадинов спасяват демокрацията, ето колко време им остава

В правна комисия точката за референдума е отхвърлена

Хората на Костадинов спасяват демокрацията, ето колко време им остава | StandartNews.com

Само една седмица остава до пълното унищожаване на парламентарната демокрация в България. Това видя Деян Николов от "Възраждане" в декларация от името на парламентарната група в началото на днешното пленарно заседание, предаде news.bg.

Демокрацията е правото на свободен избор, изтъкна той. Демокрацията са хилядите българи, които се подписали в подписката срещу еврото, категоричен бе депутатът. Демокрацията са 604 хил. българи, които пряко изразиха волята си, заяви още Деян Николов. Демокрацията е волята на един народ, допълни той.

Една седмица оставала на Народното събрание да реши дали да се проведе референдум за еврото, по думите му. Този срок изтичал на 7 юли.

В правна комисия точката за референдума е отхвърлена. Жалко е да не зачитате волята на 604 000 български граждани, сподели депутатът от "Възраждане". Жалко е да се молите под масата на евролидерите да ви пуснат в Шенген, поясни Николов. Жалко е да вярвате, че посланикът е по-страшен от народа, обърна се към депутатите той.

Спрете да се правите, че има консенсус в българското общество, настоя Николов. Еврозоната е смърт за българската финансова система, затова и Николов призова за публичен дебат с експерти, които се зарече да унищожи. За българите Еврозоната не била приоритет. Време ни е за референдум, време е да запазим българския лев, призова Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай