Харизанов каза за какво става Радев

Не може да става сума за сравнение на ГЕРБ с партията на Цветанов

Харизанов каза за какво става Радев | StandartNews.com

 

Един от най-близките хора на премиера Борисов – Георги Харизанов даде интервю по БНР и коментира бъдещето на ГЕРБ и партията на Цветанов. На въпрос как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент политологът заяви: "Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация. По мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество“.

Според Харизанов, има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото „това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията“. Той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение, добави членът на Института за дясна политика.

Със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика, но нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци ("Републиканци за България"). Въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в Републиканците, уточни Харизанов.

След изборите Борисов си отива като министър-председател, ще се занимава само с партията, той го каза още в началото на този мандат. Заявката беше потвърдена и това лято. Това би било интересна конструкция, смята политологът.

На въпроса защо Борисов не се среща с протестиращи, Харизанов отговори: „Патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход. Това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, е ясно на всички, това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички, в крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай