Понеделник,

Хамид Хамид: Ротационно председателство на НС е "дървено желязо"

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
853
Хамид Хамид: Ротационно председателство на НС е "дървено желязо"
A
A
A

Народният представител от ДПС Хамид Хамид определи договорката за ротационно председателство на Народното събрание като "дървено желязо".

"Хубаво е, че има диалог. На мен ми се струва, че това, което ни предлагат като ротационен председател, е вид дървено желязо, но ще видим. Но е хубаво, че ще има диалог", каза той на влизане в парламента.

От ДПС са готови да участват в разговорите за конституционни промени като ще предложат своя проект за изменение на основния закон. Той предвижда разделяне на ВСС, ограничаване на правомощията на главния прокурор, промени в начина на функциониране на прокуратурата, премахване на надзора на законност от правомощията на главния прокурор и други.

"Ще го предложим пак на парламентарните групи, но сме отворени и тогава заявихме, че ще приемем всякакви предложения за дълбока конституционна реформа в глава "Съдебна система", защото така на парче с отделни законопроекти няма да стане", каза Хамид.

От ДПС не издадоха дали ще подкрепят предложението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за парламентарен председател да бъде избран Росен Желязков.

От Движението обаче поощриха започналия диалог между първите и вторите на изборите.

"Нужен е диалог и дневният ред на хората да е дневният ред на НС - а ние не виждаме това", заяви заместник-председателят на ДПС Халил Летифов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com