Халил Летифов прочете присъдата на кабинета, защото е глух към бизнеса

Той разкритикува властта заради това, че липсват мерки за борба с инфлацията, природния газ и скъпия ток

Халил Летифов прочете присъдата на кабинета, защото е глух към бизнеса | StandartNews.com

"Изходът от тази немощ са предсрочни избори". Това заяви заместник-председателят и депутат от ДПС Халил Летифов пред БНТ.     

Той разкритикува властта заради това, че липсват мерки за борба с инфлацията, природния газ и скъпия ток. Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане в това, което поставя браншът на превозвачите, коментира Летифов.   

"Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения", каза Летифов.

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. "Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното - тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията", каза той.  

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай