Хаджигенов: Пращайте ни записи от полицейското насилие

Ресорната комисия в парламента започна здраво да работи

Хаджигенов: Пращайте ни записи от полицейското насилие | StandartNews.com

С призив към гражданите излезе адвокат Николай Хаджигенов, председател на временната комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите от миналото лято. Той апелира хората да предоставят копия от направени от тях записи за извършено полицейско насилие, съобщиха от "Отровното трио".

Хаджигенов, който бе част от "Отровното трио", а сега народен представител от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" отправя апел и към всички фирми и учреждения, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско насилие за целия период на протестите, да предоставят записите за целите на извършваната проверка.

Материалите могат да бъдат предоставяни на електронен носител на адрес: София 1169, пл. "Народно събрание" 2, за Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай