Каспаров изчерви Борисов, похвали позицията на ГЕРБ за Русия

Партия ГЕРБ е единствената в България с твърда и правилна позиция за войната в Украйна

Каспаров изчерви Борисов, похвали позицията на ГЕРБ за Русия | StandartNews.com

Партия ГЕРБ е единствената в България с твърда и правилна позиция за войната в Украйна, заяви легендарният световен шампион по шахмат и отявлен критик на руския президент Владимир Путин Гари Каспаров по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

Каспаров носеше на ревера си брошка със знаме в бяло, синьо, бяло. Той поясни, че се надява това да е руското знаме в бъдеще, тоест без червения цвят, символ на кръвта.

"Представлявам руската опозиция извън страната. Имаме 3 изисквания - пълна украинска победа, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания", заяви световният шампион. Той подчерта, че със съмишлениците му работят успешно с приятели и от двете страни на Атлантическия океан.

"Използвам случая винаги да подкрепя партии и партньори, които мислят като нас, както в случая ГЕРБ. Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", заяви Каспаров.

Работим с еднакво мислещи партньори от двете страни на Атлантическия океан и използвам възможността да подкрепя всички, които мислят като нас, както е в случая с ГЕРБ. Надявам се българите да подкрепят на изборите единствената партия, която стои на правилната страна на историята, заяви Каспаров.

Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ. " Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре", посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии. И подчерта, че цялата европейска общност, ЕС и НАТО, трябва да се опълчат на тези действия.

"Нашата партия обяви 100%, пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво, и младежите събраха 50 000 лв. и ги изпратиха на техните украински колеги", изброи лидерът на ГЕРБ. Без да шумят, преди няколко дни от партията са осигурили почивка на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. "Изкараха прекрасна ваканция - музеи, изложби, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме", подчерта експремиерът.

ГЕРБ, а и нашите партньори от СДС сме на твърдата позиция и ще отстояваме и след изборите тази позиция. Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията трябва да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме много уязвими от подобни действия на Балканите. Те са прекроявани няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз благодаря, че на Запад са я чули и както винаги са държали на нас. Благодаря на Гари за посещението, заяви Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай