Касим Дал: ДПС бият от страх, че монополът им е нарушен

Касим Дал: ДПС бият от страх, че монополът им е нарушен | StandartNews.com

Разград. "Няма да оставим ДПС да бие политическите си противници, да всява страх у хората и да ги кара да гласуват под натиск." Това заяви в Цар Калоян лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство", след като общинският кординатор на формацията му Исмаил Касабов бе пребит в село Езерче от активисти на ДПС в спор за това кой има право да лепи предизборни плакати в управлявана от движението община.

"Кметовете в общините, управлявани от ДПС, се държат като дерибеи. В Цар Калоян общински чиновници обикаляли по къщите, раздавали кафе и карали хората да се подписват в списъци с трите им имена. Полагането на подпис трябвало да се възприема като ангажимент да се гласува за движението", обясни Дал.

Напусналият партията на Доган политик обясни, че неговата формация ще настоява институциите да разследват докрай боя в село Езерче, в резултат на който 35 годишният Касабов получи комоцио и трети ден лежи на системи в разградската болница. "Семейството на нашия активист е било заплашвано с изселване. Заместник кметът на общината Даут Аляоглу, който е присъствал на побоя, не само не се е противопоставил, а сам е носител на политическа агресия. На местните избори през 2011 г. той счупи стъклото на автомобил, ползван от Синята коалиция", припомни Касим Дал.

От щаба на партията съобщиха, че наблюдатели от мисията на ОССЕ вече са пристигнали в разградско, за да се запознаят на място с проявата на политическа саморазправа. В партията на Дал считат, че проявите на агресия от страна на ДПС са продиктувани от страх. "Нашата формация предлага алтернатива на хората от турския етнос и лишава движението от монопола му в смесените региони, категорични са от Коалиция "Център свобода и достойнство", в която хората на Дал участват заедно с НДСВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай