Касим Дал : В България вече няма крепости.

Касим Дал : В България вече няма крепости. | StandartNews.com

Кърджали. С многохиляден митинг на площад „Освобождение" в Кърджали Коалиция „Център –свобода и достойнство" закри предизборната си кампания.

Участваха лидерите на партия НДСВ Христина Христова и съпредседателите на НПСД Касим Дал и Корман Исмаилов, който е и водач на листата в 9 МИР.

Да подкрепят кандидатите за народни представители специално бяха дошли екс външният министър и кандидат- депутат в Пловдив Соломон Паси, лидерът на Турската демократична партия в Македония Кенан Касип и водачи на листи от Хасково, Враца и други градове на Северна България.

Изказванията на участниците бяха прекъсвани многократно от скандирания „Касим, Корман. Победа!"

„В България вече няма крепости, всеки български гражданин има право на избор.А Кърджали е особено място, защото оттук са тръгвали много промени в страната", заяви Касим Дал от трибуната и припомни „ние така започнахме промяната на 5 януари 1990 г. Но по този дълъг път за съжаление много наши съмишленици ни предадоха, опорочиха идеите, вярата на хората и техните очаквания".

„На 12 май нека бъдем първа политическа сила в регион Кърджали", каза още Дал и призова всички да дадат урок на тези, които „до днес управляваха с политически терор, противопоставяне на хората и внушаване на страх и заплахи, отнемане на демократични права".

„Гласувайте с бюлетина № 6, за да се свърши с този преход от 23 години", каза оше Дал и подчерта, че няма на позволят терорът върху обикновените хора да се повтори.

„Много усилия положихме, за да бъде България в ЕС и Кърджали да бъде в ЕС, но сега някои се опитват да ограбят нашия труд. Коалиция „Център-Свобода и достойнство"е алтернатива на разрухата в страната. НДСВ се изчисти от кариеристите, тя е нова партия, която дръзна да се бори със статуквото", каза пред присъстващите и лидерът на царската партия Христина Христова, но преди това поздрави присъстващите с Деня на Европа.

Ексвъншният министър и водач на листата в Пловдив Соломон Паси подчерта, че неслучайно са в Кърджали на 9 май, защото освен Ден на Европа, 9 май е Ден на победата, към която Коалиция „Център –свобода и достойнство" се стреми на предстоящите избори.„Удоволствие е да се работи в един отбор с Корман, с Христина и с Касим". В словото си Паси обясни, че кампанията на Коалицията е насочена към младите хора, които ще изграждат и променят България.

„Не се страхувайте и нека дадем шанс на промяната! Обръщам се към всички хора, които бяха заплашвани по селата от кметовете, от партийните дерибеи и не можаха да дойдат на нашите митинги", с тези думи започна словото си в Кърджали Корман Исмаилов, водач на Коалиция „Център –свобода и достойнство" за 9 МИР. Той акцентира, че ще работят за управление, обърнато към обикновените хора.

„Номер 6 започва там, където свършва корупцията, там, където не могат да дойдат агентите на ДС, там, където са свободните и чисти хора. Номер шест е и в съседна Турция, в Англия, Белгия, Австрия, Швеция, навсякъде, където има български граждани, които ни подкрепят за промяната. Растем и ставаме по –силни!", с тези думи Исмаилов се обърна специално към политическите противници.

„ Без страх към промяната!", призова в края на изказването си водачът на листата Корман Исмаилов. Предизборният митинг продължи с концерт програма с участието група „Вакали"и други изпълнители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай