Каримански влезе в правителството. Важен пост

Ще отговаря за финансите на държавата

Каримански влезе в правителството. Важен пост | StandartNews.com

Топ финансистът на „Има такъв народ” Любомир Карименски стана част от служебното правителство. Бившият депутат от ИТН, който два пъти бе председател на комисията по бюджет и финанси в парламента, стана съветник на служебния министър на финансите Росица Велкова. Новината потвърди самият той.

Каримански е назначен на 7 октомври – дни след окончателните резултати от парламентарните избори, които показаха, че „Има такъв народ“ не влиза в новосформираното Народно събрание.

От финансовото министерство обясняват, че назначението е свързано със старта на работата на Народното събрание. Именно Каримански като шеф на бюджетната комисия спомогна за приемането на Бюджет 2022, както и актуализациите – през есента на година и лятото на тази година, прокарвайки всички разумни предложения на опозицията. Бюджетът на Асен Василев бе пренаписан.

През пролетта Каримански бе кандидат за гуверньор на Българската народна банка, но не бе избран, защото „Продължаваме промяната” го бламира.

Каримански е сред експертите на „Има такъв народ“, които влязоха в служебния кабинет на президента Румен Радев. Бившият външен министър Теодора Генчовска, която бе назначена за зам.-министър на отбраната, Велислава Петрова запази поста си на зам.-министър на външните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай