Каримански безмилостен! Изобличи цинизма на правителството

Остра декларация на ИТН в парламента

Каримански безмилостен! Изобличи цинизма на правителството | StandartNews.com

Цинично е как през годините политическата класа в България остави доверието на хората да изтече в канала. Това заяви председателят на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански в декларация от името на ИТН.

„Стигнахме до там да ни опаковат надежда в прекрасна маркетингова опаковка, а тя да изглежда така – бърз икономически растеж, реформа в правосъдната система, нулева толерантност към корупцията, превръщане на България в световен финансов хъб и какво ли още не“, каза той.

Каримански подчерта, че именно така сегашното правителство се опитва чрез фасадна помпозност и прикриване на голата истина да ни представи прекрасно облечената лъжа. „А съдържателната, истинската част, от която можем да извлечем положителни практически заключения, да бъде обвита в мистерия“, смята той.

Доверието е неразделна част от функционирането на обществото - в институциите, в лидерите, това са основните съставки за социален-икономически напредък, управляващите сили години наред не си дават сметка, че погубват най-ценното доверието", каза той.

Каримански подчерта, че не сме научили уроците от миналото. И припомни, че всички си мислели, че и Иван Костов, и Симеон Сакскобургготски, които поели държавата, когато имало ресурс за управление, ще управляват два мандата, но това не станало. После будните българи били поставени в 10-годишна кома. А сега имаме правителство, което "опакова надежда в маркетингова опаковка за съдебна реформа, нулева корупция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай