Каракачанов към македонците:Има омраза,няма Европа

Вицепремиерът коментира тяхната наглост

Каракачанов към македонците:Има омраза,няма Европа | StandartNews.com

ДрУгари и дрУгарки, докато мен и ВМРО ни има, с Вашата омраза и наглост към България, Македония няма да намери място в ЕС!

Българите не сме "богомили, турци и българизирани македонци". Ние сме горди чеда на Майка България, чиято история е на над 1300 години!

Тази гневна позиция изрази председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във Фейсбук. А причината е публикация на словенския "Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания" IFIMES. В нея се говори за това, че България е "грозното лице на ЕС" заради категоричната си заявка по отношение на правилата за продължаване на преговорите за членство на РС Македония в ЕС. И вижте какво още се твърди в "изследването":

Независимата България е създадена въз основа на споразумението между Руската империя и Османската империя, т.е. Санстефанския договор от 1878 г. Тогавашната територия на България е била обитавана предимно от богомилско, македонско и турско население, което по-късно под силния натиск на новосъздадената държава беше насилствено "побългарено".

Целта на тези публикации е да очернят максимално образа на България, българския народ и българската история. Сега виждаме, директно доказателство, че зад тази медийна кампания стои не друг, а македонското правителство и лично премиерът Заев, чрез неговите съветници, които ръководят тази лобистко-рекетьорска структура наречена институт, контрира тези публикации Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай