Караджов потвърди: Кунева е единственото име, обсъждано за наследник Танев

Караджов потвърди: Кунева е единственото име, обсъждано за наследник Танев | StandartNews.com

Меглена Кунева е единственото име, което е било обсъждано за наследник на Тодор Танев като министър на образованието на снощното заседание на изпълнителния съвет на РБ. Това заяви депутатът от Блока Гроздан Караджов, потвърждавайки новината, която пръв "Стандарт" съобщи днес. До съгласие за номинацията й обаче така и не се стигнало. Изпълнителният съвет се събира отново днес в 4 часа и надеждата е Реформаторите да успеят да посочат своя кандидат.

На въпрос поставил ли е премиерът срок, в който да излъчат име, Караджов обясни, че по никакъв начин не биха приели срокове от никого, защото е унизително. Според председателят на партията те трябва да си изяснят този въпрос с премиера, с когото имат среща в 12 часа.

По думите му решението на Борисов да поиска оставката на Танев е изненадало всички в РБ. "Каквито и основания да е имал, а аз не съм чул още никакви, той трябва да ги обсъди в коалиционния формат. Решението беше бързо и според мен не беше спазен елементарен етичен език между партньорите", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай