Неделя,

Караджов се разплаща със строителите. Кога?

От: СТАНДАРТ -
776
Караджов се разплаща със строителите. Кога?
A
A
A

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с "инхаус" поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения

Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов съобщи в парламента как и кога ведомството му ще се разплати със строителите.

"Всички фирми, които строят по магистрала "Хемус" и участъка Видин - Ботевград, са поели ангажимент, че от днес отново започват да работят ускорено и закъснение по тези обекти няма да има", каза Караджов по време на блицконтрола в парламента.

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с "ин хаус" поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения, които към днешна дата са около 130 млн. лева и по "Хемус", и по Видин - Ботевград.

"Основният проблем, който се очертава, са административни и бюрократични процедури. В останалите части, в които имаме „ин хаус“ възлагане, е намерен някакъв подход, да кажем -  все още не е конкретен вариант - за решаване изобщо на проблема. Той непременно ще мине тук, през НС", увери вицепремиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички