Караджов се разплаща със строителите. Кога?

До един месец ще се разреши казусът с "инхаус" поръчките

Караджов се разплаща със строителите. Кога? | StandartNews.com

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с "инхаус" поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения

Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов съобщи в парламента как и кога ведомството му ще се разплати със строителите.

"Всички фирми, които строят по магистрала "Хемус" и участъка Видин - Ботевград, са поели ангажимент, че от днес отново започват да работят ускорено и закъснение по тези обекти няма да има", каза Караджов по време на блицконтрола в парламента.

Той уточни, че в рамките на един месец ще се разреши казусът с "ин хаус" поръчките и ще се разплатят натрупаните задължения, които към днешна дата са около 130 млн. лева и по "Хемус", и по Видин - Ботевград.

"Основният проблем, който се очертава, са административни и бюрократични процедури. В останалите части, в които имаме „ин хаус“ възлагане, е намерен някакъв подход, да кажем -  все още не е конкретен вариант - за решаване изобщо на проблема. Той непременно ще мине тук, през НС", увери вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай