Караджов с първи думи след драматичната среща с превозвачите

Държавата е чула ясно какво ни казаха и държавата ще вземе малко да помисли по този въпрос, каза той

Караджов с първи думи след драматичната среща с превозвачите | StandartNews.com

Държавата е чула ясно какво ни казаха превозвачите и държавата ще вземе малко да помисли по този въпрос. Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов след провалената среща с бранша при премиера Петков, която те напуснаха ядосани.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал. Петков изгони превозвачите

По въпроса дали ще има мораториум върху тарифите на тол системата и поскъпването на горивата, той заяви, че трябва да се помисли. "Колко време? Колкото ни отнеме. Ще имаме следваща среща, надявам се на нея никой да не се сърди, да се изслушваме и никой да не си ходи", допълни той.

Гроздан Караджов заяви, че много детайлно трябва да се разгледа искането на превозвачите за намаляване на акциза на горивата. Според бранша ЕК позволява той да се свали с 50%. "Експертите за сега казват, че не е възможно", обясни той. "Не помня всяка фраза на премиера, но че средствата във всяка една държава не достигат не е тайна", каза министърът, запитан дали наистина Кирил Петков е казал на превозвачите "няма пари".

"Претенциите на превозвачите не са лишени от логика, но какво от исканията им може да бъде подкрепено и какво е редно ще стане ясно в следващите седмици. Протестите са право на всеки", допълни Караджов и каза, че това не го смущава изобщо.

Той ще продължи да отстоява искането си тежкотоварните камиони да плащат тол такса. "Тази ваканция за тях е твърде дълга и тя трябва да се прекрати на 1 юли - това ми е становището като министър на българските граждани. Няма да се огъна слабохарактерно, защото трябва да се мисли за интереса на България", категоричен беше Гроздан Караджов, цитира "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай