Скандал. Петков изгони превозвачите

Представителите на транспортния бранш продължават с протестите

Скандал. Петков изгони превозвачите | StandartNews.com

Със скандал приключи срещата на премиера Кирил Петков и представителите на транспортния бранш, които напуснаха срещата 40 минути след началото на разговора, предава БНР.

Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи обясни, че 9 от 10-те превозвачески фирми, поканени на срещата с премиера Кирил Пекова и вицепремиера Гроздан Караджов, са напуснали срещата, защото им е била посочена вратата.

"Току що бяхме помолени да напуснем срещата, защото министър председателят заяви, че в тази зала той ще определя правилата и той казва, какво се случва. И, ако на нас не ни харесва, това, което говори, можем да станем и да си тръгнем - ние това и направихме. Съжалявам, но държавата не е на министър-председателя. България не е на ПП, България не е на нито един министър. България е на всички нас, българските граждани, които сме гласували и сме дали гласа си за тези хора. Така, че това, което се случва в момента, крайното неуважение към нашия бранш, крайното неуважение към български граждани... Фактът, че министър-председателя може да си позволи да каже: "Ако не ви харесва, станете и напуснете. Вратата е там" е скандално", заяви Милтенова.

Премиерът Кирил Петков е отказал да бъде намален акциза на горивата, позовавайки се на европейска директива, което обаче се оспорва от превозвачите, които цитират писмо от страна на Европейската комисия.

Това, което следва след провалената среща е, че от 10-ти май превозвачите започва протести. Предварително беше насрочен протест на 18-ти май, който ще се състои, но няма да се изчака до тази дата, така че още от 10-ти май се започва, вероятно с блокади, но това ще бъде уточнено малко по-късно, посочиха пред журналистите от превозваческите фирми от транспортния бранш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай