Карадайъ: Василев и Петков са в услуга на олигарха Прокопиев

Това ще провали кабинета, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Василев и Петков са в услуга на олигарха Прокопиев | StandartNews.com

Асен Василев и Кирил Петков застават в услуга на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев. Това може да доведе до провала на правителството. Тази позиция зизрази на брифинг в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Повод бяха поредните внушения направени от Василев и премиера Кирил Петков по адрес на народния представител от ДПС Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС със сигнал за правосъдната министърка. Искат Гешев да я разпита

Заставането на финансовия министър Асен Василев в услуга на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и изобщо в услуга на олигархията неминуемо ще доведе до неговия провал, а може да доведе и до провала на цялото правителство, каза Карадайъ.

Явно става практика на управляващите да боравят  единствено и само с медийни внушения, категоричен бе лидерът на ДПС. И подчерта: „Такъв случай видяхме с премиера Кирил Петков. Той отново отвори темата за ББР и г-н Делян Пеевски. Само че тук аз разполагам с въпрос от народния представител от ДПС Йордан Цонев от 19 август 2021 г. до Кирил Петков, тогава министър на икономиката. В отговора си от 26 август 2021 Петков твърди: Ние не видяхме директно участие на Делян Пеевски.”.

Тоест - когато се подписва Петков казва: „Ние нямаме информация за г-н Пеевски и ББР”. А, когато става въпрос за медийни внушения, говори обратното. Закононарушенията за тези хора вече станаха практика, отсече Мустафа Карадайъ.

Явно г-н Кирил Петков и сам не си вярва вече на своя подпис. Но и КС така таза с едно решение - че неговият подпис е лъжлив. От друга страна и прокуратурата на Република България каза, че неговите декларации имат информативен характер и подписът под тях няма никакво значение. Тоест – ние всички вече  разбираме и знаем, че и за г-н Кирил Петков е ясно, че неговият подпис няма никаква стойност, коментира лидерът на ДПС.

„Но и друг министър влиза в това поле. Всички знаят, че г-н Пеевски е проверяван непрекъснато за целия му живот. Но сега пак видяхме, че министърът на финансите Асен Василев публично се закани, че ще оказва натиск върху служителите на Националната агенция за приходите да извършват нови ревизии на народния представител от ДПС г-н Делян Пеевски. Естествено, неправомерен натиск, защото това е действие, което не попада в правомощията на министъра на финансите. Тези ревизии, както разбрахме, ще се отнасят за вече ревизирани периоди. Тоест - ревизии на ревизиите. А след това – ревизии на ревизиите на ревизиите най-вероятно ще се правят, каза още Мустафа Карадайъ. И още веднъж изтъкна: „Тук става въпрос за закана за неправомерен натиск върху служителите на НАП.”.

Това поражда у нас основателното съмнение относно целите на тези ревизии на ревизиите, за които неправомерно се заканва Асен Василев. Според нас тези евентуални ревизии най-вероятно целят да обслужват и да легитимират евентуални бъдещи десетки публикации в медиите на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев и естествено за създаване на внушения, инсинуации и лъжи в публичното пространство, заяви Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай