ДПС със сигнал за правосъдната министърка. Искат Гешев да я разпита

Поводът е изявление на министъра, че адвокатски кантори, близки до ДПС, са имали участие в схемите за придобиване на "златни паспорти"

ДПС със сигнал за правосъдната министърка. Искат Гешев да я разпита | StandartNews.com

Движението за права и свободи пуска сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу правосъдния министър Надежда Йорданова, съобщиха лидерът на движението Мустафа Карадайъ и депутатът Хамид Хамид на брифинг в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Василев и Петков са в услуга на олигарха Прокопиев

Като повод двамата изтъкнаха изявление от вчерашния ден на министъра, че адвокатски кантори, близки до ДПС, са имали участие в схемите за придобиване на българско гражданство срещу инвестиции – т.нар. „златни паспорти“.

Хамид Хамид категорично заяви, че нито партията като цяло, нито който и да било неин депутат или член, имат нещо общо със "златните паспорти". "Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, защото тя явно има информация, която е от значение за проверката за "златните паспорти". Нека министър Йорданова да предостави тази информация на разследващите органи за пълно изясняване на картината", допълни той.

Хамид изрази съмнение, че твърденията на правосъдния министър са "димка", която цели да отклони общественото внимание от проверката на "златните паспорти".

Ако това е опит за отклоняване на общественото мнение за пълна проверка на всеки един от златните паспорти, то този номер няма да мине, заяви Хамид Хамид. И обяви: „Няма да позволим лакеите на олигарха Иво Прокопиев да отклоняват общественото мнение и да правят гнусни инсинуации по отношение на ДПС!”.

Миналата седмица Хамид подаде сигнал до прокуратурата, в който се твърди, че над 120 чужди граждани - китайци и руснаци, са получили възможност да пребивават у нас чрез неверни документи за направени инвестиции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай