Неделя,

Карадайъ: Целият свят се обедини в помощ на Турция

От: СТАНДАРТ -
1382
Карадайъ: Целият свят се обедини в помощ на Турция
A
A
A

В тази трагична, ужасяваща ситуация, в която има хиляди загинали в Турция, десетки хиляди ранени, милиони хора, които са жертва, ние трябва да сме съпричастни първо като хора. Като държава този път показахме, че можем да се мобилизираме и да сме едни от първите, които да реагират в помощ на своя съсед. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в посолството на Р Турция. Той изрази в специалната книга за съпричастност със страданието на турския народ съболезнованията на ДПС, съобщи пресцентърът на Движението.

Посолство на Турция3

Ние, Движението за права и свободи, не само изразяваме нашата съпричастност, но и правим мащабна дарителска кампания, заяви Карадайъ. Но каквато и дарителска кампания да правим, няма нещо, което може да смекчи трагедията на хората в Турция, допълни той.

В тази трагична ситуация може би самите ние трябва да си извлечем поука. Може би природата ни показва в какво състояние сме ние хората и как трябва да се обединяваме, подчерта Карадайъ.

Виждаме, че в тази трагична ситуация целят свят се обедини в помощ на близките на жертвите, в помощ на пострадалите, в помощ на целия турски народ и Турция като цяло,  допълни той.

Посолство на Турция6

Ние трябва да си извлечем поука - да се обединяваме не само в трагични ситуации, да се обединяваме и за позитивни дела, обобщи Мустафа Карадайъ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com