Карадайъ с остри думи за камилите и "Промяната"

По-рано Кирил Петков и Асен Василев нападнаха ДПС

Карадайъ с остри думи за камилите и "Промяната" | StandartNews.com

Остър коментар за изкуствено предизвикания от "Продължаваме промяната" скандал около ръководството на спортната комисия в парламента направи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Радостин Василев на вас ако ви каже, че сте камила, вие ставате ли камила? Извинявайте, дайте малко сериозно, заяви Карадайъ в отговор на журналистически въпрос дали ДПС е получавало обаждане от президентството или служебния кабинет да поеме председателския пост на комисията, както твърди Василев.

Да, той беше в нашата стая. Дойдоха с Кирил Петков, беше чудесен разговор. Ние им казахме онова, което днес чухте от трибуната на НС, каза още Карадайъ. По-рано в пленарната зала на парламента председателят на ДПС заяви: "В старта, при заявяването на комисиите, ДПС изчака всички парламентарни групи да си заявят комисиите. И ние заявихме такива комисии, които не бяха заявени от никого. При първоначалната заявка Комисията по младежда и спорта бе заявена единствено и само от ДПС.".

"Продължаваме промяната" се опита да направи интрига в залата, настоявайки Радостин Василев да оглави Комисията по младежта и спорта, въпреки че групата не е искала поста. Кирил Петков и Асен Василев нападнаха ДПС с обвинението, че някой се е обадил на Движението да иска председателското място на Комисията, за да не може да го вземе Радостин Василев, който е пуснал сигнал срещу служебния министър на спорта Весела Лечева.

Сутринта чухте - призовах от трибуната на НС колегите да прочетат Конституцията на Република България, да прочетат и Правилника за организацията и дейността на НС, ако е необходимо един обучителен курс да проведем - кои органи и институции в държавата какви компетенции имат, включително Народното събрание какви компетенции има, народните представители какви компетенции имат, комисиите към НС какви компетенции имат и чак тогава можем да говорим. Малко по-сериозно, моля, заключи Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай