Карадайъ с 3 цели за изборите. Призив към партиите

Програмна реч на лидера на ДПС

Карадайъ с 3 цели за изборите. Призив към партиите | StandartNews.com

Три цели за новите избори очерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в заключителната си реч от името на ПГ на ДПС преди края на 48-ото НС.Те са диалог, отговорност и разум.

Нека още в предизборната кампания поставим основите на диалога, който трябва да се състои в 49-ото НС, за да има редовно правителство, което да решава проблемите на хората, призова Карадайъ.

Днес за пореден път ще кажем, че политиката е преди всичко отговорност, че решаването на проблемите на българските граждани е най-важната ни цел, заяви лидерът на ДПС.

И изрази увереност, че "разумът ще надделее и всички и политици и избиратели ще подходят отговорно и с чувство за дълг в имено на нов по-добър етап от развитието на нашата родина. В името на просперираща България.".

Днес е последният ден на 48 НС. Няма как да сме равнодушни след поредния неуспех да се реши основното - политическата криза в България, започна речта си Карадайъ. Такава криза най-новата ни история не помни, категоричен бе той, припомняйки че за година и половина 4 пъти страната е била на избори, а сега ще провежда пети предсрочен парламентарен вот.

В същото време можем да погледнем на кризата с надеждата, че в този исторически момент получаваме най-важните уроци, каза Карадайъ. И заяви: "Важно е да направим правилния избор напред по пътя. Важно е да успеем да трансформираме кризите в нови възможности за развитие в положителна посока.".

В началото на този парламент почти всички политически сили обещахме да сме отговорни и да съставим редовно правителство, отчитайки волята на избирателите, заяви Мустафа Карадайъ.

Днес всеки народен представител искрено и откровено ще отговори пред себе си дали бяха положени всички усилия. Дали парламентарните групи, които декларираха готовност положиха всички усилия за решаване на кризите.Добре е всеки да си отговори на тези въпроси честно. Всеки да си даде сметка, че хората не искаха избори. Те искаха час по-скоро да се решат най-важните им проблеми. Това бе първостепенна задача на 48 НС и днес трябва да признаем, че то не успя, каза лидерът на ДПС.

48-ото НС не успя по няколко причини и най-важната е липсата на диалог, категоричен бе Карадайъ.

Оказа се голяма част от политиците, повлечени от собствените си егоистични цели,дотолкова са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им опоненти, че се оказаха лишени от елементарни комуникативни умения, подчерта народният представител.

Ние от ДПС разбрахме, надявам се правилно, посланието на избирателите. Ние сме представитеи на целия български народ. И ако народът трябва да живее заедно и би постигнал успехи в заедност, то същото се отнася и за нас, политиците в Народното събрание, изтъкна лидерът на ДПС.

Чрез смирение и ужавежие към всички, вкюлчително към опонентите си, политическите сили можеха да постигнат успех. Президентът положи усилия в тази посока и ние оценяваме положително неговото решение да даде достатъчно време политическите сили да създадат мостове за диалог. Струваше си усилията. Това е нашата оценка на политическата ситуация. Да, вярно е, че не постигнахме успех и не успяхме да излъчим редовен кабинет. Цените продължават да растат, доходите да се стопяват.Вярно е, че отново отиваме на избори. Но се надяваме че отиваме на избори с научени уроци И най-важното готови още в предизборната кампания да проявим готовността си за диалог след изборите. Разговорите, които се научихме да водим, трябва да продължат, категоричен бе Карадайъ.

Днес за пореден път ще кажем, че политиката е преди всичко отговорност. Отговорност трябва да проявят и всички български граждани с избирателни права като активно да участват в изборите, изтъкна той. И призова хората да гласуват за партия, коалицията или независимият кандидат, които могат да представляват интересите им и да работят за цялото общество.

Няма силна държава без отговорни и активни избиратели, заяви Мустафа Карадайъ. И отправи призив към партиите и избирателите: Нека с диалог, аргументи, програми и политики да градим общото ни бъдеще.

Диалогът означава да строиш и укрепваш мостове, не да ги рушиш, каза лидерът на ДПС.

Позволете ми накрая да изразя увереността ни, че разумът ще надделее и всички - и политици, и избиратели ще подходим отговорно и с чувство за дълг в имено на нов по-добър етап от развитието на нашата родина. В името на просперираща България, заключи Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай