Петък,

Карадайъ: Прокситата на олигарха Прокопиев са в парламента

От: СТАНДАРТ -
1416
Карадайъ: Прокситата на олигарха Прокопиев са в парламента
A
A
A

Олигархът и медиен монополист Иво Прокопиев е тук, в пленарната залата. Неговите проксита се съдържат в няколко от парламентарните групи. А вашата група, г-н Иванов, е официален представител на този олигархично-медиен кръг. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, репликирайки депутата Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократична България".

Мустафа Карадайъ отново настоя да знае какво става с неговия парламентарен въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков, на който повече от месец не е получил отговор.

Може би сте забравили от миналата седмица да предупредите служителите на Народното събрание да оправят сайта на парламента, обърна се Карадайъ към председателя на НС Никола Минчев. Там срещу питането на Карадайъ все още стои статус даден отговор, въпреки че такъв няма.

На основание на чл. 111 и чл. 138 от Правилника на Народното събрание поисках документи за онези над 20 хил. безобразия, извращения и милиционерщина на които бяхме свидетели на изборите през юли и ноември. Рашков Ви е изпратил едно писмо, в което Ви обяснява смисъла на някои членове от някои закони. Вашата кореспонденция мен не ме интересува. Аз искам отговор на моя въпрос, категорично заяви Карадайъ.

Така че, ако сте забравил, предупредете служителите в администрацията да променят статуса на моя въпрос. Отговор все още към днешна дата аз не съм получил от министър Рашков, каза Карадайъ. И призова: "Г-н председател, молбата ми е да си вършите поне малко работата. Имате задължения съгласно Правилника за организацията и дейността на НС, но тази тема явно не Ви е ясна.".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички