Карадайъ проговори за изборите, каза важните задачи

Каза кога се очаква вотът за парламент

Карадайъ проговори за изборите, каза важните задачи | StandartNews.com

Политическите партии, участниците в изборите, трябва да си дадат сметката, че следващият парламент няма да е кой знае колко по различен от предходните четири като структура. Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Следващият парламент пак ще бъде фрагментиран и политическите партии трябва да имат такова поведение до изборите, че след тях да могат да говорят, да има разговори, да има диалог, за да се сформира мнозинство, категоричен бе Карадайъ.

Попитан кога трябва да са изборите, Карадайъ заяви: „Тогава, когато президентът ги насрочи с указ.”.

Но като разсъждаваме, опциите не са много. Имаме две - 26 март или 2 април. Защото ако оставим вота след 2 април влизаме в католическия Великден, в православния Великден и в мюсюлманския Байрам. Всяка седмица сме на празници и по време на  празници сигурно няма да правим избори. Така че, когато ги насрочи президентът, тогава ще ходим на поредните ненужни предсрочни парламентарни избори, заяви още Карадайъ.

На въпроса в оставащите три работни дни на парламента кои са важните закони, върху които трябва да се съсредоточат депутатите, Карадайъ отговори: „Да се ориентираме към изборите. В тази ситуация каквито и дългосрочни политики, велики, гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим  за тези 2-3 дена.”.

Трябва да има диалог, за да има редовен кабинет, за да се преодолее политическата криза, да има политическа стабилност, за да можем да преодоляваме останалите кризи, които са налични в момента, заяви лидерът на ДПС.

Но и българските граждани, също трябва да се отнесат към тези избори със същата отговорност и те да преценят, кои са партиите на диалога, на стабилността и да дадат тежест на онези партии, които са партиите на стабилността, а не деструктивните проксита, които единствено и само се опитват да разрушават, категоричен бе Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай