Карадайъ освежи паметта на Нинова

Припомни и времето на Тройната коалиция

Карадайъ освежи паметта на Нинова | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ освежи паметта на председателката на БСП Корнелия Нинова. В интервю за бТВ той и припомни съвместното управление, което е постигнало най-добрите икономически резултати през последните 32 години. Тройната коалиция не направи чистка в администрацията и осигури приемственост и стабилност, каза Карадайъ. Той припомни на Нинова още, че дълго време БСП не критикуваше модела ГЕРБ, срещу който бе само Движението. От трибуната на парламента питахме БСП: Само ние ли сме опозиция, върна лентата Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ каза какво са говорили с Ердоган за газа

Още през 2016 година много ясно и категорично от трибуната на НС и през медиите ние дадохме оценката за модела ГЕРБ и управлението на ГЕРБ и призовавахме за възстановяването на нормалността в политиката и дефинирахме какво означава това за нас. Призовавахме за възстановяването на демокрацията в България и дефинирахме какво означава това за нас. Призовавахме и за възстановяване на държавността и дефинирахме какво означава това за нас и във всичките тези случай ние казвахме, че реваншизмът не е решение на порочния модел, защото реваншизмът от своя страна е предпоставка за ултрареваншизъм, а от друга страна - за продължението и стабилизирането на модела във варианта „Стани да седна“, заяви Карадайъ, коментирайки твърденията на Корнелия Нинова за модел ГЕРБ-ДПС. Той припочни, че основата на доклада на конференцията на ДПС през 2016 година беше възстановяването на нормалността.

БСП за тези 7 месеца участие във властта уволняваха редови служители и портиери, затова че са били от други партии. Мога да дам конкретни примери в сфери, където имаха министри. От друга страна за 2- 3 дена управление на служебното правителство има смяна на политически кабинет. Има ново структуриране, каза Карадайъ по повод тезите на БСП, че служебният кабинет сменя кадрите на социалистите. Лидерът на ДПС даде конкретни примери как се получава стабилност и сигурност в администрацията, което от своя страна  води до положително развитие на страната.

Когато ДПС е участвало в управлението на страната се получи един дълъг период, в които нямаше „метли“ - сини или червени, „жълти метли” нямаше в кабинета на НДСВ и на ДПС. Така се получи приемственост и стабилност  в  държавната администрация. Това допринесе за добрите икономически резултати в периода 2001 – 2009, подчерта лидерът на ДПС.

Веднага след това -  2009 година, реваншизмът, метлата и политическата чистка се появиха на политическия терен в България. На това бяхме свидетели и миналата година. Нещо повече служебни министри с реваншистки подход превръщаха едни демократични органи в репресивен комунистически апарат срещу политически опоненти. Този модел не е добър. Говоря за милиционерщината на Рашков, която превърна демократичната полиция в комунистическа милиция и репресивен апарат срещу опонентите, каза Карадайъ.

Коментирайки отношенията на ДПС с президента Румен Радев Карадайъ заяви: „След последните консултации при президента и пред медиите имах възможността да дам оценка за последната ни среща. Имаше много конструктивен и отговорен разговор за ситуацията, в която се намира България. И президентът беше загрижен за състоянието в България. Ние от Движението за права и свободи винаги сме били отговорни и сме споделили нашето мнение за изход от ситуацията или възможното поведение, което ние политиците в България трябва да направим.”.

ПП – „Провалът на Прокопиев”, бе създаден като медиен балон.  Олигархично-медийният кръг взе желанието на хората за промяна и го сложи като етикет на едни умни шмекери. Хванаха едни шмекери, залепиха им етикета „Промяна“ и надуха балона, който видяхме как само за няколко месеца се спука. Но цената на лъжата ще я плащаме всички ние, българските граждани, коментира още Мустафа Карадайъ.

Политически фигури бяха използвани от олигархично-медийния монополистки кръг за създаването на партия. Те така правят в последните 15 и повече години. Имат политически проекти, но тъй като нямат ценностна база и  визия за развитието на страната, се опитват да лепят етикети на политически опоненти. И чрез омраза и противопоставяне да се намърдат на политическия терен, каза Карадайъ. И припомни, че един обектите на атака бе Движението за права и свободи.

Любопитно ми е г-жа Нинова да даде дефиниция за модела ГЕРБ и ДПС. Но ако погледнете периода преди 2021 година, от 2016 до 2021 година, а и преди това, ще видите, че ДПС, включително и аз от трибуната на Народното събрание, не само през медиите, сме задавали въпроса на г-жа Нинова и на БСП: Само ние ли сме опозиция на ГЕРБ?  Те стояха удобно в сянката на ДПС в доста от сериозните случаи, когато трябваше да се реагира. И в един момент днес, когато се появиха в коалицията на десните болшевици и левите комунисти, говорят за някакъв модел, възмути се Карадайъ.

Модел на управление ГЕРБ и ДПС не знам. Ние с ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП сме били в коалиция и икономическите показатели са били добри. В тройната коалиция бяхме заедно с БСП и НДСВ, с мандата на ДПС. И най-добрите икономически показатели за България, за последните 32 години са от този период. Безспорно предпоставката за тези добри икономически показатели за периода 2005 – 2009 г., беше двойната коалиция НДСВ, ДПС, подчерта лидерът на ДПС.

Надежда Йорданова бе продукт на голямата лъжа, каза Мустафа Карадайъ по повод твърденията на бившия прависъден министър, че специализираната прокуратура е прекратила проверките по „Магнитски” за народния представител от ДПС Делян Пеевски в последния ден на Народното събрание.

Има медии, колкото и да са малко, които проверяват лъжите на властта включително и на Надежда Йорданова, включително и на менторите на Надежда Йорданова, които й дърпат конците. Оказа се, че в отчета си специализираната прокуратура е записала, че въпросното дело е прекратено преди няколко месеца. Но услужливата медия на олигарха Иво Прокопиев и журналисти, които искат да му слугуват, не проверяват фактите, а повтарят опорките, спуснати от олигархично-медийния кръг и по този начин създават едни такива политически Франкенщайни, които идват за малко, заминават си, но цената я плащаме всички ние българските граждани, каза Карадайъ.

Още от април, ние много ясно и категорично заявихме  с оглед и на войната в Украйна и множеството кризи, че на България и е нужно ценностно хомогенно, категорично евроатлантическо мнозинство и управление с два основни приоритета в  дългосрочен план това са - продоволствена и енергийна сигурност, и независимост.  Коалицията след изборите е неизбежна. Въпросът е каква коалиция, обобщи Карадайъ, и каза, че това не може да бъде повече коалиция между два кръжока, които дори не са партия -крайнодесни болшевици и крайнолеви комунисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай