Карадайъ: Ние трябва да имаме силно ДПС

Председателят на Движението присъства на Петата работна среща – Език, култура, изкуство и НПО

Карадайъ: Ние трябва да имаме силно ДПС | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на Петата работна среща – Език, култура, изкуство и НПО, която се проведе в град Шумен. На срещата присъстваха културните сдружения на турската общност в България, както и представителите на културните и интелектуални кръгове, учители по турски език и писатели. Те обсъдиха фундаментални проблеми като образованието, социалните проблеми на обществото, опазването на културата, съвместно сътрудничество, обмяна на идеи и добри практики.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в своето приветствие каза, че само когато сме единни можем да бъдем силни, а нашето единство е ДПС. Ние трябва да имаме силно ДПС, за да защитава нашите права и свободи.

Карадайъ заяви, че след 30 години демокрация все още съществуват проблеми с изучаването на турския език и обясни проблема с печатането на учебниците. Той каза, че държавата не се е ангажирала с печатането им. "ДПС напечата учебниците за изучаване на турски език и те вече са раздадени на учениците", допълни той.

На работната среща присъстваха още зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и кметове на ДПС от област Шумен.

IMG f38643300b20d41b536ea71b89f91fed V

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай