Карадайъ: Минчев плати цената на безобразията на Петков

Гласуването за отстраняване на председателя на НС е генерална репетиция за вота на недоверие

Карадайъ: Минчев плати цената на безобразията на Петков | StandartNews.com

Гласуването за отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев е генерална репетиция за вота на недоверие. Около това мнение се обединиха представители на различните формации в парламента, предаде БНР.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ беше категоричен:

"Това е вотът на недоверие, фактически господин Минчев плати цената на безобразията, на нарушителя на Конституцията Кирил Петков".

На въпроса другата седмица същият ли ще е резултатът в пленарната зала, когато на дневен ред ще е вотът на недоверие към кабинета "Петков", Карадайъ отговори:

"Предполагам и това е най-правилното решение за българските граждани в тази кризисна ситуация".

Председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов коментира:

"Най-важният резултат от днеска е, че господин Минчев и всичко това, което той представлява, като една млада генерация в българската политика, е моралният победител от този дебат. Дори тези, които днеска гласуваха срещу Минчев, разбират, които имат някакъв политически опит, че връщането към миналото е рецепта за катастрофа. Единственият човек днеска, който имаше отговор какво следва оттук-нататък и го очакваше наистина с желание, беше Костадин Костадинов. И трябва всички политически сили да дадат своя отговор какво следва и тяхното поведение докъде води".

За председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов вотът на недоверие е предрешен:

"Нормалната реакция в този случай е просто да си подадат оставката. Видно е, че тези хора управляват на инат в момента, управляват "на въпреки". Ако единственото условие да продължават да управляват е да прокарат доклада, който Кирил Петков иска да внесе в Комисия по външна политика за Македония, което ще потвърди не на 100%, а на един милион и 100% това, което вчера беше казано от Теодора Генчовска - ето това вече е състав за извършено национално предателство, държавна измяна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай