Карадайъ към младите: Помагаме на хората, правим пакет от мерки

Вие сте утрешните депутати, каза на младежите лидерът на ДПС

Карадайъ към младите: Помагаме на хората, правим пакет от мерки | StandartNews.com

Младежи от хасковска област бяха на посещение в Народното събрание на Р България. Те се запознаха с историята на институцията и наблюдаваха пленарното заседание. След това проведоха среща с парламентарната група на ДПС.

На срещата с младежите председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че с действията си народните представители трябва да подобряват начина на живот на хората. ДПС така работи - за хората, каза Карадайъ.

Младежите задаваха въпроси по актуалните теми на деня - за цените на торовете и затрудненията на земеделските производители, цената на тютюна и на горивата, за мерките които се взимат в ЕС и изоставането на България.

"Нашите експерти работиха за облекчаване на последствията от кризата, нещо което трябва да прави властта. Ние като опозиция бяхме принудени да разработим пакет от социално-икономически мерки. ДПС днес ще проведем срещи с работодателски организации в България и с представители на земеделския сектор. Ние ще представим нашите мерки и ще искаме да чуем тяхното мнение", съобщи Мустафа Карадайъ.

Искаме цялото общество да чуе как опозицията предприема мерки вместо властта, заяви още той.

"Обратна връзка и вашата оценка за дейността на НС и народните представители е много важна, каза още лидерът на ДПС. Ние сме длъжни да контролираме тези, които хората са овластили. Трябва да знаем дали те са адекватни на нашия дневен ред. И ако има разминаване да повдигаме въпроси", каза още Карадайъ.

Мустафа Карадайъ засегна темата за "златните пасторти" и отговори на въпроса защо ДПС се занимава с енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев и с вътрешния министър Бойко Рашков.

"За да решим всички тези проблеми трябва да подредим държавата и решенията трябва да се вземат от институциите, а не от определени личности. Трябва да има свободни и демократични избори, а не това което прави Рашков по време на предизборната кампания - полицаи да влизат в домовете на хората без право, да се атакуват уязвимите групи, да се атакуват домовете на инвалиди. Това е фашизъм. По този начин те моделират властта в държавата", подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни: "Медиите също формират дневния ред. Медийният и енергиен монополист Иво Прокопиев определя дневния ред на обществото".

"ДПС винаги ще я има, за да се грижи за хората, за да може политиката да се занимава с реалните проблеми на хората, с грижа за тях. Нас трябва да ни има тук. За 32 години в ДПС винаги има опитни депутати заедно с по-млади колеги. Вие сте политиците на ДПС, днес ние седим на скамейките в НС, а утре ще сте вие", каза на младежите лидерът на Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай