Четвъртък,

Карадайъ към младите: Помагаме на хората, правим пакет от мерки

От: СТАНДАРТ -
206
Карадайъ към младите: Помагаме на хората, правим пакет от мерки
A
A
A

Младежи от хасковска област бяха на посещение в Народното събрание на Р България. Те се запознаха с историята на институцията и наблюдаваха пленарното заседание. След това проведоха среща с парламентарната група на ДПС.

На срещата с младежите председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че с действията си народните представители трябва да подобряват начина на живот на хората. ДПС така работи - за хората, каза Карадайъ.

Младежите задаваха въпроси по актуалните теми на деня - за цените на торовете и затрудненията на земеделските производители, цената на тютюна и на горивата, за мерките които се взимат в ЕС и изоставането на България.

"Нашите експерти работиха за облекчаване на последствията от кризата, нещо което трябва да прави властта. Ние като опозиция бяхме принудени да разработим пакет от социално-икономически мерки. ДПС днес ще проведем срещи с работодателски организации в България и с представители на земеделския сектор. Ние ще представим нашите мерки и ще искаме да чуем тяхното мнение", съобщи Мустафа Карадайъ.

Искаме цялото общество да чуе как опозицията предприема мерки вместо властта, заяви още той.

"Обратна връзка и вашата оценка за дейността на НС и народните представители е много важна, каза още лидерът на ДПС. Ние сме длъжни да контролираме тези, които хората са овластили. Трябва да знаем дали те са адекватни на нашия дневен ред. И ако има разминаване да повдигаме въпроси", каза още Карадайъ.

Мустафа Карадайъ засегна темата за "златните пасторти" и отговори на въпроса защо ДПС се занимава с енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев и с вътрешния министър Бойко Рашков.

"За да решим всички тези проблеми трябва да подредим държавата и решенията трябва да се вземат от институциите, а не от определени личности. Трябва да има свободни и демократични избори, а не това което прави Рашков по време на предизборната кампания - полицаи да влизат в домовете на хората без право, да се атакуват уязвимите групи, да се атакуват домовете на инвалиди. Това е фашизъм. По този начин те моделират властта в държавата", подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни: "Медиите също формират дневния ред. Медийният и енергиен монополист Иво Прокопиев определя дневния ред на обществото".

"ДПС винаги ще я има, за да се грижи за хората, за да може политиката да се занимава с реалните проблеми на хората, с грижа за тях. Нас трябва да ни има тук. За 32 години в ДПС винаги има опитни депутати заедно с по-млади колеги. Вие сте политиците на ДПС, днес ние седим на скамейките в НС, а утре ще сте вие", каза на младежите лидерът на Движението.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички