Карадайъ към Хр. Иванов: Рушите демокрацията в България

Лидерът на ДПС с остра декларация

Карадайъ към Хр. Иванов: Рушите демокрацията в България | StandartNews.com

Рушите демокрацията в България. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на съпредседателя на „Демократична България” Христо Иванов. Карадайъ направи декларация от името на Движението, с която отговори на поредната анти ДПС декларация от страна на Христо Иванов, с която започна пленарното заседание днес.

Вие сте заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група, каза Мустафа Карадайъ. "Чухме поредната анти ДПС декларация. Г-н Иванов, вашата немощ не се опитвайте да криете пак с анти ДПС риторика. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част и сте продукт и заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев като олигарх и символ на задкилусието в българската политика, като човек, който притежавайки медийна-икономическа власт, заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети", каза още Мустафа Карадайъ.

"Само ще отбележа, че в очертанията на кръга "Капитал" влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев - Българският Конфуций според бившия премиер, както и НПО-ата от българските поделения на международната Сорос мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически, номенклатурни фамилии", каза още Карадайъ.

"Защо е така оставяме филантропа Джордж Сорос да обясни. Наричаме на шега тази група, този кръг - организирана престъпна група в българската политика, защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство. Впоследствие и големи части от българската икономика. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно в много изказвания сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат", допълни още Мустафа Карадайъ.

Според него десетилетия наред се извършва политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително по външни указания. "Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България", каза още лидерът на ДПС.

Той посочи, че без да се явяват на избори, имат министри в правителствата и изброи над 20 имена като се започне от Симеон Дянков, Томислав Дончев, Екатерина Захариева и се стигне до самия Христо Иванов.

"Между вас и нас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си. Други със здравето си, трети със свободата си", заяви още Карадайъ и заяви, че следователите и прокурорите от онова време днес се виждат в редиците на "Демократична България".

Мустафа Карадайъ призова за диалог между парламентарните групи да се определят националните приоритети и да се възстанови държавността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай