Карадайъ каза участва ли ДПС в консултациите за кабинет

ГЕРБ и "Промяната" засега оформят мнозинство, ДПС засега е опозиция, заяви лидерът на ДПС

Карадайъ каза участва ли ДПС в консултациите за кабинет | StandartNews.com

В момента в това Народно събрание имаме достатъчно много време. Народното събрание се избира за срок от четири години, имаме достатъчно време да си вършим работата, без да нарушаваме Конституцията. Да си подредим нещата и да ги вършим в един нормален ход. Няма закъде да бързаме. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той съобщи, че за понеделник, ако ДПС има покана от президента Румен Радев за консултации, сигурно ще се отзове.

По време и на великденските празници имаше консултации между различните парламентарни групи. Не знам доколко са напреднали. Вчера видяхме първото действие. Те са доста напред - говоря за ГЕРБ плюс “Промяната”, които засега оформят мнозинството в Народното събрание. Засега ние не сме част от това мнозинство, засега ние сме опозиция на това мнозинство, посочи още Мустафа Карадайъ.

От сегашна гледна точка не знам те точно какво са се разбрали, ще го видим заедно, отбеляза лидерът на ДПС.

Той коментира и законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост. Българскита страна в лицето на тогавашните участници във властта са ги разписали и са ги включили, вместо да ги приемем в Народното събрание.Те ги вписаха в ПВУ. Дали е добре или не, вие също може да прецените, каза Карадайъ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай