Събота,

Капанът щраква! Ще арестуват ли NEXO краля Антони Тренчев?

От: СТАНДАРТ -
2938
Капанът щраква! Ще арестуват ли NEXO краля Антони Тренчев?
A
A
A

Прокуратурата здраво подгони краля Антони Тренчев, който с полет от Дубай снощи в 23.05 часа е кацнал на летището в Белград. Той е собственик и ключов обвиняем по разследването на българската прокуратура срещу криптопирамидата NEXO.

ВИЖ ОЩЕ: Заговорът! Арести, нови записи на Къро и връзката с Цветан Василев

При рутинната паспортна проверка на Тренчев и неговия бизнес партньор Коста Кънчев, сръбските гранични полицаи са установили, че двамата са обявени за издирване с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на международното сътрудничеството, българското бюро на Интерпол е било информирано днес преди обед, като от Софийска градска прокуратура вече са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев разтърси държавата. NEXO среща при Цветан Василев

За момента обаче не е ясно дали сръбските власти ще уважат искането на българската държава, тъй като Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при проверката, че възнамеряват да напуснат Сърбия още днес следобед.

По-рано главният прокурор Иван Гешев съобщи, че двамата обвиняеми по разследването срещу NEXO са пристигнали в сръбската столица, вероятно, за да се срещнат с укриващия се там вече девет години подсъдим за аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, чрез които да се опитат да прекратят наказателните дела срещу себе си в България.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com