Капан! Денков каза как да се управлява България

Разви тезата за диктатурата

Капан! Денков каза как да се управлява България | StandartNews.com

В студиото на Панорама премиерът в оставка Николай Денков очаква разговорите относно новото правителство да завършат положително. Тези негови думи идват само ден след словесната престрелка между него и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС.

По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.

Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи:

"Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други."

"Водим разговори с Мария Габриел. Това дали ще съм външен министър е детайл в цялата картина. През тези месеци се видя, че с г-жа Габриел относно външната политика нямаме различия.

Разликата е подхода на назначаването на хора на ключовите позиции. Има двама, които имат достъп до външните партньори. Това са премиерът и външният министър. Когато те се обадят, от другата страна им вдигат телефона", заяви Денков в ефира на БНТ.

"Показахме, че България може да се управлява по друг начин. Нека да е ясно – България не може да се управлява от силен лидер. Силният лидер не може да управлява. При него има мека диктатура", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай